Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг ще се проведе в Костинброд

949 преглеждания

Общината предлага закупуването на рентген

Покана за провеждане на обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен общински дълг публикува Община Костинброд. Средствата ще бъдат вложени в закупуването на рентгенов апарат за нуждите на местното население, става ясно от поканата, публикувана на официалния сайт на Общината. Ето и целият текст на съобщението:

Уважаеми дами и господа,

На основание чл. 15 от Закона за общинския дълг отправям настоящата покана до местната общност – всички граждани, обществени организации и юридически лица, които имат регистрация, осъществяват дейности и ползват услугите на територията на община Костинброд за обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Костинброд, при следните параметри:

  • Предназначение на кредита – закупуване на специализирана медицинска техника за обслужване на здравните нужди на жителите на община Костинброд
  • Размер на дълга - до 400 000,00 лева
  • Валута на дълга - лева
  • Цел - закупуване на цифров графичен рентгенов апарат с безжичен цифров панел с Включен PACS, ултразвукова система с цветен Доплер и два трансдюсера – конвексен и линеен и ремонт помещение.

Финансиране на инвестиционен проект в полза на местната общност:

  • Вид на дълга – дългосрочен дълг, поет чрез банков кредит
  • Срок на дълга - 4 години
  • Начин на погасяване на главницата – на годишни вноски
  • Начин на финансиране и обезпечение на кредита – съгласно чл.45, ал.1, т.1, букви от „а“ до „ж“ от Закона за публичните финанси и обща изравнителна субсидия на община Костинброд, съгл. чл.52, ал.1,т.1, буква „б“, при необходимост залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Костинброд.

Обсъждането ще се проведе на 27.12.2018 г. /четвъртък/ от 10:00 часа в малкия салон на НЧ “Иван Вазов -1947“ – Костинброд.

С оглед изключителната обществена значимост — здравна и социална за община Костинброд от закупуването и практическото използване на горепосочената техника, моля Всички които проявяват интерес към предмета на общественото обсъждане да присъстват в посочения ден и час.

Трайко Младенов
Кмет на община Костинброд

EspressoNews