Община: Костинброд: Честит празник на Авицена - град Костинброд и на всички практикуващи лекари на територията на общината!

814 преглеждания

На 19 октомври, Православната църква чества празника на Свети Йоан Рилски Чудотворец – най-известният български светец и отшелник, покровител на българския народ, патрон и основател на Рилския манастир. На днешния ден за поредна година се отбелязва и Денят на българския лекар. Денят се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Свети Йоан Рилски.

Община: Костинброд честити празника на Авицена - град Костинброд и на всички практикуващи лекари на територията на община Костинброд:

„19 октомври е дата, която свързваме и почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец.

Според преданието най-великият български светец е извършил много чудеса, както приживе, така и подир смъртта си. Именно заради това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник.

Да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш е мисия. Медицината не е образование, което трябва да се завърши, тя е дълг и начин на живот.

Днес на празника на българския лекар Ви представяме един от специалистите, практикуващ от скоро в град Костинброд - Д-р Станислава Гуленова- Демякова.

От август месец 2023 година в град Костинброд вече работи новоразкритият кабинет по нервни болести “Амбулатория за индивидуална практика за специализирана медицинска помощ по нервни болести – Д-р Гуленова”.

Кабинетът се намира в сградата на поликлиниката на 4-тия етаж в изцяло ремонтираните помещенията от община Костинброд. Кабинетът работи със здравната каса!

АИПСМП по нервни болести е отворен за всички жители на общината във вторник и четвъртък от 15:00 до 18:00 часа.

На този ден желаем да благодарим на цялата лекарска гилдия, че въпреки трудностите,  продължава да отстоява професията!

Бъдете милосърдни, отдадени и ценени, както от Вашите пациенти, така и от всички Ваши колеги.

Нека успехът да ви съпътства във всяко ваше начинание, надеждата да Ви вдъхва кураж, а вярата да носите винаги в себе си, за да можете да продължите да се борите с предизвикателствата на живота.

Честит празник на Авицена - град Костинброд и на всички практикуващи лекари на територията на община Костинброд!“