Община Костинброд: „Честит празник на всички служители на МВР! Честит празник на РУ-Костинброд! Честит празник на РСПБЗН-Костинброд!“

2646 преглеждания

На 5 юли, служителите от системата на МВР отбелязват 144 години от издаването на указа на княз Александър Батенберг за създаването на ведомството. Министерството на вътрешните работи е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на Министерство на вътрешните работи  и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. Празникът не се празнува през периода 1945-1992 г. и по предложение на  Националния полицейски синдикат през 1992 г. започва отново да се отбелязва. От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

Община Костинброд поздравява всички служители на МВР на територията на общината за неуморния труд и за всеки миг, в който се опитват да бъдат по-силни, по-находчиви и по-решителни:

„Спокойствието и сигурността на хората са ценности, които Вие отстоявате ежедневно, защото гражданите на България очакват от Вас закрила и справедливост.

С признателност към Вашия труд в името на реда и държавността, сигурността и безопасността на гражданите.

Носете с чест пагона на Вашите рамене, бъдете безкомпромисни, със самочувствие и заслужен авторитет в обществото!

На Вас и Вашите семейства пожелаваме здраве, сила, благополучие и успех!

Честит празник!“.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук