Община Костинброд с кампания за събиране на материали за 50-годишнината на града

8672 преглеждания

„Нека заедно запазим историята на нашия град!“

Община Костинброд инициира кампания за събиране на материали по случай 50 години от обявяването на Костинброд за град. Кампанията е за набиране на материали и свидетелства от етапите на своята по-скорошна история, започвайки от момента на утвърждаването на  Костинброд като град през 1974 година.

Жителите на Костинброд са поканени да споделят свои спомени, фотографии, документи, печатни издания или други материали, които могат да допринесат за по-пълното разбиране и запазване на богатата история на града. Кампанията се осъществява с цел да се създаде комплексен и достоверен архив, който да запази богатото културно и историческо наследство на общността на град Костинброд.

Всеки предоставен материал е важен и ще бъде внимателно архивиран и документиран. От Общината желаят да съберат и запазят важните моменти, лични истории и значими събития, които правят Костинброд уникален град със забележителна идентичност и култура.

Всички желаещи да допринесат с материали или да получат повече информация могат да се свържат с Община Костинброд: Общинска администрация-Костинброд, отдел „Социални и хуманитарни дейности“, етаж 1, стая 1, тел.: 0721/ 68 752, е-mail: kostinbrod.50godini@abv.bg.

 Костинброд

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук