Община Костинброд спечели проект и закупи нов автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж

1157 преглеждания

Автомобилът вече е брандиран и готов за изпълнението по проект „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“

Община Костинброд спечели проект и закупи нов автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж. Закупуването на новия автомобил е от Фонд „Социална закрила“ в изпълнение на проект по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. Община Костинброд е сред 88-те общини, които ще получат подкрепа от Фонд „Социална закрила“ на Министерството на труда и социалната политика. Автомобилът вече е брандиран и готов за изпълнението по проекта.

В Домашния социален патронаж всеки ден се готви и разкарва храната по домовете на 110 нуждаещи се жители на общината, които получават топъл и вкусен обяд, абсолютно безплатно. Всеки ден се готви и разкарва храната на над 100 патронирани възрастни хора, които нямат възможност да си готвят вкъщи. ДСП готви и доставя храна и на 36 деца, посещаващи Дневния център за работа с деца на улицата, гр. Костинброд.

В момента със средства от бюджета на община Костинброд се ремонтира цялата кухня на ДСП. Със спечелените през близките 4 години проекти Община Костинброд ежедневно осигурява вкусна храна на над 240 нуждаещи се, всеки ден.

Дейностите по проект „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд в община Костинброд“ са свързани с подпомагане на дейността по предоставянето на „топъл обяд“ в община Костинброд чрез закупуване и доставка на лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашен социален патронаж – гр. Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук