Общински социални услуги-Костинброд: „Център за социална рехабилитация и интеграция“

1670 преглеждания

За удобство е създадена фейсбук страница Общински социални услуги-Костинброд

Последвайте страницата Общински социални услуги - Костинброд за повече подробности за всички социални услуги на територията на община Костинброд /ЦСРИ/. Представяме ви  „Център за социална рехабилитация и интеграция“. Предоставянето на услугата ЦСРИ цели подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни вид и степен на увреждане, както и подкрепа на лица от различни рискови групи, чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социалното изключване.

Услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция“  се предоставя и помещава в сградата на Поликлиниката на 4-тия етаж.

Центърът разполага с асансьор и платформа за потребителите на услугата, които имат затруднения в придвижването, осигурява безпрепятствен достъп в съответствие с нормативните изисквания за достъпна среда за населението, включително за хора с увреждания.

Услугата разполага със собствен превоз, микробус със специално предназначение с платформа, което улеснява придвижването на трудно подвижните потребители. Всички помещения в ЦСРИ имат безпрепятствен достъп и пространство за движение на хора с двигателни затруднения. Етажът е общинска собственост . ЦСРИ  разполага със следните помещения:

- входно пространство с фоайе и места за изчакване;

- кабинет ръководител на ЦСРИ;

- кабинет социален работник;

-  кабинет психолог;

- кабинет за медицинска сестра;

- кабинет за трудотерапевтични дейности;

- зала лечебна физкултура;

- санитарен възел.

Всички помещения в ЦСРИ имат безпрепятствен достъп и пространство за движение на хора с двигателни затруднения. Кабинетът на социалния работник е оборудван за извършване на административна дейност свързана със социалните услуги в ЦСРИ.

Зала за ЛФК разполага със шведска стена, огледала, постелки, масажна кушетка, табло на ДЕЖ, приспособления за суспенсионна и пулитерапия, тренировъчни уреди и приспособления - тояжки, гирички, топки, еспандери (уреди за трениране на фини движения, раздвижване на стави), помощни средства за позиционно лечение и за придвижване - опорна проходилка, табло за трениране на дейностите от ежедневието. Пътека, велоергометър, кростренажер, пейка за пилатес. TENS,  ултразвук, апарат за вакумна терапия. Вибрамасажор, медицинска топка. Настилката в залата е ударопоглъщаща (мека).

Кабинетът за трудотерапевтични дейности разполага с оборудване за извършване  на дейности от ежедневието и елементи от основни трудови навици. Трудотерапията допълва физическия  рехабилитационен  процес и  спомага за повдигане самочувствието на лицето чрез овладяване на нови умения, които му дават възможност за самообслужване, за повече самостоятелност в бита.

В кабинета на психолога, освен обзавеждането на работното място за специалиста, има маса, стол и голямо огледало, което е изискване за такъв вид кабинет.

Кабинетът на медицинската сестра е оборудван с медицински шкафове за съхранение на лекарства, медицинска кушетка, апаратура за проследяване на здравословното състояние на потребителя.

Източник и снимки: Общински социални услуги-Костинброд, Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук