Откриха новата сграда на Информационен център – Костинброд

1456 преглеждания

Центърът е изграден Оперативна Програма за развитие на селските райони

С водосвет за здраве, на 25 септември, беше открита нова сграда по проект „Изграждане на Информационен център в град Костинброд“. Центърът е изграден благодарение на усърдната работа на екипа на община Костинброд по Оперативна Програма за развитие на селските райони и МИГ „Костинброд-Своге“ - подмярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаб туристическа инфраструктура“.

На официалното откриване присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов – заместник-кметове на община Костинброд, кметове на населени места и общински съветници.

Заместник-кметът Ненов поздрави присъстващите и подчерта колко важна ще бъде бъдещата дейност на центъра. Това ще бъде място за дискусии, демонстрации, презентации, съвещания и заседания, свързани с бъдещото развитие на културата и туризма в общината ни.

Кметът Младенов подчерта, че след обновяването на централната градска част с нов площад, откритата наскоро нова модерна сцена, дойде редът и на настоящото откриване на информационен център с изключителна визия.

Кметът заяви, че работата в централната градска част не спира, усилено въври преустройство на бившата градска баня в музей и в същите темпове вървят и вътрешните довършителни дейност на централния градски храм „Св. Мина“ и „Св. Св Константин и Елена“.

Официалните лица отрязаха лентата на новия информационен център на община Костинброд.

Развитието на община Костинброд е свързано както с насърчаване на икономиката и земеделието, така и с развитието на туризма и уникалните туристически ресурси, посредством инвестиции в туристическа инфраструктура, туристически услуги и атракции за посетителите.

В тази връзка новият информационен център на община Костинброд, цели:

- развитие на местния туризъм;

- привличане на туристи;

- повишаване качеството на живот на населението;

- съхранение на местната идентичност, културно-историческото и природното наследство.

Информационият център ще предоставя обща информация за туристическите дестинации; създаване и поддържане база данни за цялостното туристическо предлагане; предоставяне на информация (на място и онлайн);

Ще бъдат разработени туристически продукти: създаване и актуализиране на база данни за туристическите забележителностите на територията на община Костинброд, природни и антропогенни туристически ресурси, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, транспорт, календар на събитията; проучване на потребностите и др.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук