Пенсионерите от всички клубове в община Костинброд празнуваха заедно

3051 преглеждания

Проведе се традиционният конкурс „Мис Баба 2024“

Дни преди коледните и новогодишни празници  пенсионерите от всички клубове в община Костинброд празнуваха заедно. Проведе се традиционният конкурс „Мис Баба 2024“.

Членовете на пенсионерските клубове от община Костинброд имат стара традиция през декември месец да организират свое коледно тържество. На 20 декември 2023 г., те отново спазиха тази традиция, като за място на сбирката избраха ресторант „Нива“ в Костинброд.

5

Инициативата бе на председателите на клубовете – Андрей Младенов (ПК „Люляк“), Цветанка Павлова – (ПК „Кавака“), Стефанка Владимирова – (ПК „Жар“, с. Голяновци) и Красимир Найденов – (ПК „Извор“, с. Драговищица). Те организираха над 130 пенсионери от град Костинброд, село Голяновци и село Драговищица.

Гости на коледното събиране на пенсионерите от общината бяха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов и неговият заместник Александър Ненов. Жури на Мис Баба бяха д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд, Мариян Младенов и Василена Ивкова.

С поздрав към всички присъстващи се обърна кметът Младенов. Той пожела на всички пенсионери още дълги години здраве, жизненост и на много още празници да се събират все така заедно, а община Костинброд и Общинският съвет ще помагат за това. През 2024 г., Общината е отделила още повече средства за пенсионерските клубове и туристическите дружества в община Костинброд.

2

3

Кулминацията на тържеството беше конкурса „Мис Баба 2024”, който се организира от община Костинброд. На трето място се класира  Дарина от ПК „Люляк“, Втори район, на второ място се класира Снежанка от ПК „Жар“, с. Голяновци и  победител, с корона на „Мис Баба 2024”, е Вера от ПК „Люляк“, Втори район.

1

Победителите в конкурса получиха подарък-сувенир и цвете, а представителите на силния пол участваха в томбола с награди. Община Костинброд пожелава на всички пенсионери здраве на тях и техните близки. Да бъдат на Коледа в пълна къща с деца, внуци и правнуци!

77

8

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук