Посланикът на Република Сърбия посети община Костинброд

114 преглеждания

Обсъдена бе програмата за трансгранично сътрудничество

По инициатива на кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, посланикът на Република Сърбия в Република България, доц. д-р Желко Йович посети община Костинброд. Посещението бе във връзка с проекти по трансгранично сътрудничество, обмяна на добри практики и реализирането на бъдещи проекти с трансграничните общини в Сърбия. Реализацията на проектите и хода на програмата за трансгранично сътрудничество със Сърбия бяха обсъдени на среща, в която взеха участие кметът Младенов, посланик Желко Йович, областният управител Юлиян Леков, зам.-областният управител Иван Димитров, председателят на местния Общински съвет д-р Атанас Тенев и зам.-кметът Александър Ненов.

Кметът Младенов подари на посланик Йович традиционна българска мартеница, с пожелание за здраве, още общи проекти с нашите съседи и бъдещи побратимявания между общини в Р. Сърбия и общини от Софийска област. След работната среща кметът на община Костинброд заведе гостите на новото спортно игрище, което се реализира благодарение на Трансгранично сътрудничество с Република Сърбия.

„Сега всяка седмица и независимо от метеорологичните условия над 130 деца от Костинброд спортуват и тренират футбол в тази зала. Какво по-добро от това за тях и техните семейства“, сподели кметът Младенов.

Община Костинброд през 2023 г. откри закрито игрище на територията на спортен комплекс „Белица“, гр. Костинброд. Проектът „Спортният туризъм – наше общо бъдеще“ е по програма за Трансгранично сътрудничество „България – Сърбия“. Водещ партньор е община Костинброд, с партньор община Гаджин Хан, Република Сърбия. В сръбската община-партньор се реализира ремонт на съществуващ плувен басейн в село Душник, община Гаджин Хан. Съоръжението се използва за тренировки по футбол на децата от ОФК „Костинброд 2012”, училищни турнири, а от скоро ще бъде пуснат и за ползване от граждани.

Трайко Младенов обясни на гостите, че Спортен комплекс „Белица“ ще се превърне в най-големия спортен комплекс в община Костинброд за всякакъв вид спорт на едно място. Освен закритото игрище- балон, в комплекса е предвидено изграждането на тенис корт. В Министерство на младежта и спорта е входиран проект, който очаква своето финансиране за изграждане на нов модерен футболен терен, лекоатлетическа писта, разширяване на спортна зала „Белица“ и изграждане на трибуни с козирки за публиката.

1

2

3

4

5

6

Източник и снимки: Община Костинброд