Посланикът на Словения посети Община Сливница

955 преглеждания

Рамките на Комуникационна стратегия на България за ЕС

Посланикът на Словения Негово Превъзходителство Анжей Франгеш представи в гр. Сливница Република Словения с нейната красива природа, богата култура и възможности за туризъм. Събитието беше организирано в рамките на Комуникационна стратегия на България за ЕС.

В презентацията основно беше акцентирано на Словения като зелена, активна и здрава страна. Тя е единствената страна с любов в името си. Словения е най-зелената страна в Европа, има 87 термални извори с известни лечебни свойства. Страната е известна и с производството на морска сол.
Столицата Любляна има ней-нежните и романтични улички с малки семейни гурме ресторанти.

Негово Превъзходителство Анжей Франгеш на отличен български език представи възможностите на Словения за сътрудничество и бизнес.Той отбеляза, че икономиката на Словения е силно експортно ориентирана, а туризмът има огромен потенциал.

„Искам да ви въодушевя да ни посетите, да бъдете наши гости. При нас винаги сте добре дошли и да имате само позитивни емоции.“, заяви посланик Франгеш.

В края на събитието словенският посланик и кметът на община Сливница Васко Стоилков разговаряха за бъдещо сътрудничество.

Източник: Областна администрация Софийска област

Снимка: Областна администрация Софийска област