Празници на Костинброд 2023: Куклен театър „Палечка“ за най-малките жители на общината

373 преглеждания

Входът за събитието е свободен

Kукленият театър „Палечка“ на Варненския куклен театър ще зарадва най-малките в Костинборд на 13 септември, от 19.00 ч., на площада в града. Събитието е част от Празници на град Костинброд 2023. Входът за събитието е свободен. 

Кукленият тратър е подходящ за деца над 5 години, поради по-силните музикални ефекти и възприятието на децата под тази възраст.

Сред листата на цветето, родило най-нежното и крехко създание от приказния свят, се срещат доброто и злото, красивото и грозното, смешното и тъжното, реалното и недостижимото. Под светлината на Стария фенер оживява времето на Андерсен, а в сянката на вечната Улица се ражда приказката за съвършенството – „Палечка“.

Създаден изцяло върху музика, издържан в стила на времето на автора, спектакълът е уникално пътешествие в света на реалното и вълшебното, което го прави привлекателен за малки и големи зрители.

„Палечка“ получава Приз за най-добър спектакъл на VІ азиатски международен куклен фестивал – Тайпе, Тайван /2005/, Голямата награда на Международния фестивал на куклените театри в Шанхай, Китай /2005/.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук