Приключи проектът "Детско полицейско управление" в Костинброд

1438 преглеждания

Приключи проектът "Детско полицейско управление" в Костинброд

Приключи двугодишният проект „Детско полицейско управление“, в който се включи Първо ОУ „Васил Левски“ в Костинброд. Националната програма „Детско полицейско управление” е инициатива на Министерството на вътрешните работи и е бе реализирана от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”.

Целта бе чрез теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации вкъщи, на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите.

Учебната им програма включваше часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки.

През учебната 2017 г./2018 г. се проведоха и първите занятия от обучението на младите полицаи  участници в Първото детско полицейско управление при Първо ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд. Темите с които се запознаха децата бяха:

    Представяне на дейността на охранителна полиция.

    Пътна полиция и уязвими участници в движението.

    Безопасност на движението по пътищата.

    Оказване на първа долекарска помощ.

    Християнските празници - тема, водена от отец Дамян.

    Вредата от тютюнопушенето.

    Събиране на следи и веществени доказателства при извършено престъпление.

    Защита при бедствия и извънредни ситуации – темата е водена от началника и служител на РСПБЗН, гр. Костинброд.

Проектът  на ДПУ - Костинброд  завърши с провеждането на годишен преглед на натрупаните знания на младите полицаи, като бе организирано състезание с решаването на тест. Комисия, включваща представители от РУ - Костинброд, Общинска администрация - Костинброд,

Г-жа Ралица Радева - началник група „Охранителна полиция и г-жа Вера Христова - Инспектор  Детска педагогическа стая, провериха  тестовете на децата и оцениха техните знания.

На събитието присъстваха Александър Ненов - заместник-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, Симеон Йорданов - обществен ред и сигурност и Тереза Власайкова - секретар на Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Костинброд.

Възпитаниците на Първо ОУ “Васил Левски“ преминаха изпитния тест като показаха много знания и умения, за които получиха заслужени награди, осигурени  от община Костинброд.

EspressoNews