Ръководството на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ се срещна с представители на Посолството на Република Франция и Френското министерство

345 преглеждания

В ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ гр. Костинброд се проведе среща между ръководството на училището и Сирил Швайцер – съветник по земеделските въпроси към Посолството на Република Франция и Нанси Гулие от френското министерство на земеделието и на хранителния суверенитет, отговаряща за френската мрежа от селскостопански технически гимназии и за сътрудничеството с България.

Костинброд

Срещата бе първа за страните, като гостите подчертаха, че училището е първите, които те посещават, препоръчано от Френския културен институт в София. Основен акцент в разговорите бе идеята за предстоящо сътрудничество между земеделските и ветеринарни професионални гимназии в страната и Франция.

Директорът на училището – Светослав Иванов посрещна гостите с кратка презентация на училищната база и историята на гимназията, като ученици от двете професионални направления показаха нагледно добри практики от обучението им. Мобилността между ученици, учители и цели училища е възможна посредством използването на различни програми за сътрудничество и мобилност. Ръководството на Професионалната гимназия изказа благодарност към Община Костинброд за цялостното съдействие и жестовете към гостите на училището и града.

Костинброд

Костинброд

Костинброд

Костинброд

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук