Самодейци от НЧ „Светлина-1896” взеха участие във фолклорния събор „Пей и танцувай и на зелени дел се любувай”

1443 преглеждания

Със своето представяне те заслужено получиха грамоти от организаторите на празника и аплодисментите на публиката.

Със „Северняшки танц” и „Батута”, песните „Какво е чудо станало” и „Огин пламна”, танцовият състав и певческата група при НЧ „Светлина-1896”, с. Гара Бов взеха участие в ежегодния фолклорен събор „Пей и танцувай и на зелени дел се любувай”. Ежегодният фестивал, чиято цел е да се стимулира интереса към традициите, културно-историческото и фолклорно наследство на България се проведе на 7 юли в гр. Вършец. Негов организатор е Народно читалище „Пробуда 1934 Заножене“, гр. Вършец, кв. Заножене. В рамките на събитието своята обич към фолклорното изкуство показаха над 1000 участници от 32 населени места.

Със своето представяне бовският танцовият състав, с ръководител Валентина Терзиева и певчевската група, с ръководител Костадинка Инкова и корепетитор Емил Илиев заслужено получиха грамоти от организаторите на празника и аплодисментите на публиката.

Настоятелството на НЧ „Светлина-1896”, с. Гара Бов изказва своята благодарност на община Своге, за осигурения автобусен транспорт на читалищните състави до гр. Вършец.

EspressoNews

Тагове