Софийският университет „Св. Климент Охридски“ обявява допълнителен прием за учебната 2021/2022 г.

799 преглеждания

Срокът за регистрация за класиранет е от 13 до 17 септември 2021 г.

Кандидатите, подали документи за прием в Софийския университет, са 9 747. За незаетите места в редовна и в задочна форма, субсидирани от държавата, както и за незаетите места за обучение срещу заплащане, Софийският университет обявява допълнителен прием, съобщават от университета.

От 13 до 17 септември 2021 г. е срокът за регистрация за класиране. Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета - http://www.uni-sofia.bg. Достъпът до електронния портал изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната поща.

В сектор „Прием на студенти“ на Ректората е допустимо единствено валидиране на информацията от предварително направения от кандидат-студента запис в електронизираната система само по изключение и при невъзможност кандидатите да се регистрират онлайн.

Класирането ще бъде обявено на 21 септември 2021 г. Записването на новоприетите студенти ще бъде на 23 и 24 септември 2021 г.

На сайта на СУ са обявени: допълнителен прием за 626 места, субсидирани от държавата, е обявен за различни специалности  и допълнителен прием за 892 места за обучение срещу заплащане.

Източник: Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук