Традиционната Киноложка изложба в село Петърч се проведе за дванадесети път

340 преглеждания

И тази година бе посветена изцяло на породата Българско овчарско куче

Традиционната Киноложка изложба в село Петърч се проведе за дванадесети път на 6 септември. И тази година изложбата бе посветена изцяло на породата Българско овчарско куче. Село Петърч от няколко години може да се нарече не само „Столица на зелето“, а и мястото в България с една от най-добрите изложби на Българско Овчарско куче.

По традиция, на 6 септемвеи в селото се провежда киноложка изложба на кучетата от породата. Изложбата на Българското овчарско куче е посветена на един от основателите и най-голям любител на породата Българско овчарско куче – Любо Бояджиев.

Ръководството на село Петърч и организаторите от МАБОК и Национална организация Каракачанско куче посветиха изложба на Любо Бояджиев – кинолог и радетел на каузата „Българско овчарско куче“.

На дванадесетата изложба в село Петърч кучетата се оценяват от професионално жури. В присъствието на представителното жури с български и чуждестранни международни съдии се оценяваха породистите качества на кучетата, чиито собственици са от цялата страна.

Преди оценяването на „най-добрият приятел на човека“, кметът на село Петърч – Борислав Борисов и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов поздравиха присъстващите на стадиона в село Петърч. От организаторите им бе връчен плакет за принос за подкрепа на българщината и благодарствен плакет за подкрепата при популяризирането и развитието на породата Българско овчарско куче.

На събитието присъстваха и Младен Маринов – народен представител от 49-то Народно събрание, Юлиян Леков – областен управител на Софийска област, Зоран Джуров – председател на Общински съвет в Цариброд, Република Сърбия, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче – МАБОК, представители на Националната организация Каракачанско куче, жители и гости на село Петърч.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук