Френски инвеститори посетиха община Костинброд

4428 преглеждания

Компанията от Франция ще инвестира в соларни фотоволтаични проекти

След подписването, през май месец, на предварителен договор за отстъпено право на строеж на френската фирма „Сън‘Р интернешънъл“ ЕАД, екипът от Франция, който ще работи по мащабния проект, посети община Костинброд. Само преди два месеца стана ясно, че фирма за зелена енергия ще инвестира в общината, за да изгради и развитие соларни фотоволтаични проекти.

Инвестирането в зелена енергия не само ще допринесе за опазването на околната среда, но и ще има положителен икономически ефект върху община Костинброд. Това включва създаването на нови работни места, подпомагането на местната икономика и намаляването на зависимостта от неустойчивите източници на енергия, както и реализирането на важни за общината ни капиталови обекти.

В кабинета на кмета на община Костинброд – Трайко Младенов беше проведена среща с инженерите, занимаващи се с финансирането и изграждането на проекти извън Франция, а след срещата гостите бяха заведени и на терен. На срещата присъстваха и инж. Теодора Гогова и Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд и Димитър Григоров – общински съветник и председател на комисията по инвестиционна политика към Общински съвет- Костинброд.

Инвеститорът бе заведен на терен с цел последен оглед преди започване на строителните дейности за поставянето на фотоволтаиците.

Повече информация за намеренията на инвеститорите и действията на Община Костинброд, можете да намерите ТУК и ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук