На днешния ден: Родена е холивудската актриса Кари Фишър

234 преглеждания

Тя играе емблематичната роля на принцеса Лея в космическа сага „Междузвездни войни“

На 21 октомври 1956 г. в Бевърли Хилс, в семейството на холивудските актьори Деби Рейнълдс и Еди Фишър се ражда тяхната дъщеря Кари Фишър. След развода на родителите си, тя и брат и са отгледани от майка и.

Филмовата й кариера започва през 1975 г, с роля в „Shampoo“, романтична комедия, където играе с Уорън Бийти. На 19 години Кари Фишър е избрана след кастинг, от Джордж Лукас, за да изиграе ролята на принцеса Лея Органа в нискобюджетната фантастична продукция „Междузвездни войни“. Филмът се превръща в сензация и абсолютен успех, променяйки изцяло историята на киното.

Кари Фишър играе емблематичната роля на принцеса Лея в другите две серии от първата трилогия „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на джедаите“, което затвърждава нейния звезден статут.  Освен в „Нова надежда“, „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на Джедая“, Фишър участва и в няколко други кино и телевизионни продукции, сред които „Блус Брадърс“, „Когато Хари срещна Сали“ и др.

През 2015 г. се завръща към емблематичната роля на принцеса Леа в новата трилогия от франчайза Междузвездни войни – „Силата се пробужда“, „Последните джедаи“ и „Възходът на Скайуокър“.

Кари Фишър умира на На 23 декември 2016 г., едва на 60 години, като получава сърдечен пристъп малко преди приземяването на самолета, с който пътува. Нейният образ в последната част от трилогията е компютърно генериран, като е използван и допълнителен материал от снимките до този момент.

Кари Фишър

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук