Проведе се Откриваща пресконференция за представянето на Предложение за изпълнение на инвестицията (ПИИ) № BG-RRP-4.020-0268 „Внедряване на мерки за енергийна ефективност н НЧ „Нов живот – 1919“, с. Петърч, община Костинброд“

761 преглеждания

На 01.10.2024 г., в Информационен център – гр. Костинброд, се проведе Откриваща пресконференция за представянето на Предложение за изпълнение на инвестицията (ПИИ) № BG-RRP-4.020-0268 „Внедряване на мерки за енергийна ефективност н НЧ „Нов живот – 1919“, с. Петърч, община Костинброд“, който се реализира с безвъзмездната финансова подкрепа на Националния план за възстановяване и устойчивост, по процедура № BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, финансиран от Европейски сьюз – NextGenerationEU.

С кратка ретроспекция на пътя, който е извървян, за да се достигне до реализирането на проектното предложение, и с резюме на същото, инж. Теодора Гогова – зам.-кмет на община Костинброд с ресор „Икономическо развитие, инженерна инфраструктура и оперативни програми и проекти“, даде началото на пресконференцията.

В хода на събититето беше представена информация за източника на финансиране на настоящото ПИИ, като финансовата подкрепа от Европейския съюз – NextGenerationEU беше специално подчертана.

Презентирани бяха също бюджета и срока на проекта, както и основните му цели.

Направи се подробно описание на дейностите, включени в ПИИ, както и на очакваните резултати, произтичащи от тези дейности.

Презентацията съдържаше и визуализиции на бъдещата визия на НЧ „Нов живот – 1919“, с. Петърч

Беше предоставена възможност на присъстващите заинтересовани страни да зададат своите въпроси и да дадат своите коментари във връзка с (ПИИ) № BG-RRP-4.020-0268 „Внедряване на мерки за енергийна ефективност н НЧ „Нов живот – 1919“, с. Петърч, община Костинброд“.

С пожелание за успех и ползотворна работа инж. Теодора Гогова закри публичното събитие.

1

2

3

4

5

6

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук