Първият училищен звънец удари във всички образователни институции в община Костинброд

1147 преглеждания

Всяко училище имаше свои официални гости, дошли да уважат празника

На 16 септември, първият училищен звънец удари във всички образователни институции в община Костинброд. Всяко училище имаше свои официални гости, дошли да уважат първокласниците, техните класни и всички учители. Тази година Общината подари на всички първокласници Книжка с приказки. Инициативата за книжката е на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и е лично подписана от кмета на община Костинброд – Трайко Младенов.

В СУ „Д-р Петър Берон“, празничният ден започна с изнасянето на знамето на България и предаването на възпитаниците на преден курс. Откриването на учебната година продължи с фолклорен танц от хореографската паралелка, стихче от първокластник и песни от ученици от горен клас. Отец Харитон отслужи водосвет за здраве и молитва за успешна учебна година. Един от официално поканените гости бе и бившият възпитаник на гимназията, европейският шампион по бокс и участник в Олимпийските игри в Париж – Рами Киуан. Той поздрави всички деца и пожела да обичат своето училище и да спортуват. Рами даде своя личен пример и бе помощник на Отец Харитон в поръсването за здраве на всички първолаци.

От ръководството на община Костинброд присъства зам.-кметът на община Костинброд Александър Ненов, който пожела една здрава и успешна година. Зам.-кметът подари на директора Кирил Станев юбилейно издание на Рибния буквар. От Общински съвет - Костинброд присъства – Мариела Средкова.

На празника имаше и гости от побратимената на Костинброд – община Салеми, регион Сицилия, Република Италия. Децата и всички учители бяха поздравени от зам.-кмета на община Салеми –  Пиерто Крими и общинските съветници – Джезепе Гандолфо и Джузепе Лояконо.

1

2

3

4

5 

В ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ , директорът Светослав Иванов удари първия училищен звънец. От ръководството на община Костинброд присъства зам.-кметът Александър Ненов, който пожела здрава и успешна учебна година. Той подари  на директора Иванов юбилейно издание на Рибния буквар. От Общински съвет-Костинброд присъстваха: Мариела Средкова, Василена Ивкова и Валентин Делчев. В професионалната гимназия имаше и гости от побратимената община на община Костинброд – Салеми, регион Сицилия, Република Италия –Пиерто Крими и общинските съветници – Джезепе Гандолфо и Джузепе Лояконо. Отец Харитон отслужи водосвет за здраве и молитва за успешна учебна година.

7

8

9

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук