„Световното кино в музика“ гостува в Своге

791 преглеждания

Проект на Хилда Казасян и Плевенска филхармония

След огромния успех на програмата „Да послушаме кино“, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино.

Концерт-спектакъл, разкрива картини от знакови ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“) и много други.

Проектът включва избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите им гласове.

На сцената освен Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти:

Живко Петров – пиано

Христо Йоцов – барабани

Димитър Карамфилов – контрабас

Михаил Йосифов – тромпет

За още по-силно въздействие на концертите ще присъства мулитедия, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая.

Място: Народно читалище „Градище“, Своге

Дата: 14 ноември 2024 г.

Час: 19.00 ч.

Билети можете да закупите от касата на театъра и в мрежата на Ивентим.

За информация: 0886 381 261 и 0898 29 39 51

*Деца до 6г. влизат без билет и без право на място

1

Източник и снимка: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук