„Луда надпревара 2024“ в Костинброд: Зрелищното шоу, впечатляващи каскади и много изненади

420 преглеждания

„Автогладиатор № 1“ е Краси с неговия автомобил Алфа

Интригуващи битки дадоха старт на състезанието „Луда Надпревара 2024“ в Костинброд. Първият ден на зрелищното автошоу бе на 19 май и започна с впечатляващи каскади, ефектни димки и много изненади.

Луда надпревара

Програмата откри водещият Ивайло Иванов – Играта, който даде думата на кмета на община Костинброд – Трайко Младенов. Той влезе на терена, с изрисуван автомобил на община Костинброд, управляван от общинския съветник –  Мариян Младенов. Кметът Младенов пожела успех на всички участници, като подчерта колко важно е да се спазва слоганът на състезанието – „Спри агресията по пътищата“. Сред дошлите да се насладят на автошоуто бяха и зам.-кметът на Костинброд Александър Ненов, Младен Маринов, общински съветници и представители на бизнеса. Партньорите на събитието бяха осигурили награди за част от близо над 5000 зрители, дошли на събитието.

Луда надпревара

Лошите метеорологични условия не попречиха на желаещите да дойдат и да се забавляват и през втория ден на „Луда надпревара“. Всички автомобили, оцелели след първия ден, премериха сили във втория ден състезанието. Битките между автогладиаторите бяха интригуващи и спортсменски.

Луда надпревара

Представителките на нежният пол далеч не бяха за подценяване. В първата тройна женска битка победи Криси със своята Хонда, а във втората Нелия със Сузуки, които се класираха за финала на надпреварата. В третата битка сили мериха Нончев с Мазда 3 срещу Павлин с Пежо 306, но „лъвчето“ се предаде и изпрати Нончев на полуфиналите.

Следващите две битки бяха между отпадналите и възстановени коли от съботния ден. Победители са Петър със своята уникална червена Лада и Краси с Алфа, но в битката между тях, на косъм се изплъзна победата от Пепи и Краси бе първият финалист получил „златен билет“ за финала.

В полуфиналните битки, Влади с Опел Астра надви над маздата на Станислав, а Нончев с Мазда 3 разгроми червената Корса на Крум. На финала за титлата „Автогладиатор № 1“ се бориха две жени и трима мъже. Пета в надпреварата се класира Нелия със Сузуки, четвъртото място остана за Пепи и неговия Опел, на трето място се класира Нончев. Накрая пилотите нанесоха няколко челни удари, които бяха решаващи и Краси грабна първото място. Не е за подценяване второто място, на което се класира Криси.

Луда надпревара

Луда надпревара

Добрата организация между РУ Костинброд, Общинска администрация и Общински инспекторат, не позволи възникването на конфликтни ситуации. Община Костинброд отправя специална благодарност към ръководството и състава на РУ-Костинброд и Общински инспекторат-Костинброд за безупречната организация и професионално действие при съблюдаване на сигурността на събитието.

Повече сними от събитието, можете да разгледате ТУК

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук