В Костинброд почетоха рождението на Апостола на свободата

672 преглеждания

С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата, в Шияковския манастир, бе почетена 187-та годишнина от рождението на великия българин. В годините на борба срещу турското робство Шияковският манастир „Свети Архангел Михаил“, става многократно убежище на свободата Васил Левски.

Пред паметника на Васил Левски, зам.-кмет на община Костинброд – Александър Ненов, заедно с кмета на село Бучин проход –  Бойко Борисов и общинските съветници: Валентин Делчев и Борислав Здравков поднесоха венци пред паметника на Васил Левски в Шияковския манастира „Св. Архангел Михаил“. Цветя поднесоха директори на социални центрове и служители на Общинска администрация-Костинброд.

„Ежедневно четем в социалните мрежи колко много патриоти сме и колко много почитаме нашите революционери, но малцина днес поднесоха цветя пред паметните плочи! Ние, като ръководство на община Костинброд, вярваме, че трябва да почитаме и градим, защото каквото е от камък остава… Всичко друго се забравя…“, заяви зам.-кметът на община Костинброд след като обясни за идеята за изграждане на голям монумент на Васил Левски в град Костинброд.

Паметни плочи на Васил Левски в град Костинброд има в Шияковския манастир,  в двора на Първо ОУ „Васил Левски“, Първи район, а през миналата година бяха поставени и бюстове на Васил Левски и Христо Ботев на площада в село Петърч. Предстои  изграждането на голям паметник на Апостола, с над 5 метра височина, който ще бъде позициониран в Първи район, град Костинброд. Община Костинброд през следващите месеци ще инициира началото на кампания за набиране на средства за изграждане на паметник на Левски.

1

2

3

4

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук