За девети път в Костинброд се проведе фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен“

427 преглеждания

Специален гост на събитието бе посланикът на Япония в Република България

Традиционни японски бойни изкуства и култури завладяха и тази година Костинброд, с деветия национален фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен”. Събитието е под патронажа на посолството на Япония в Република България.

Кацу Джин Кен

Демонстрация на различни видове бойни изкуства и спорт се проведоха на 18 май 2024 г.,  в НЧ „Иван Вазов 1947“, гр.Костинброд. Фестивалът на бойните изкуства „Кацу Джин Кен“, в превод  „Меч, който дарява живот“ премина при голям интерес и се проведе под организацията на спортен клуб „Фуна” и община Костинброд.

Кацу Джин Кен

Специален гост на фестивала бе Негово Превъзходителство Хисаши Мичигани – посланик на Япония в Република България, който бе посрещнат с погача и мед от кметът на община Костинброд – Трайко Младенов,  д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд,  Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, сенсей Ангел Бузяков – треньор на спортен клуб „Фуна” и общински съветници.

Кацу Джин Кен

Кацу Джин Кен

Кацу Джин Кен

Посланик Мичигами поздрави всички присъстващи и заяви своята радост колко деца вижда на тепихата.

Кметът Младенов откри фестивала като приветства всички присъстващи и подчерта ролята и значението на този фестивал за културния календар на община Костинброд като заяви, че спортът в община Костинброд се развива, а с него и спортната инфраструктура.

Малките и големи участници представиха японското бойно изкуство айкидо, което освен метод на самоотбрана, е и начин на духовно и физическо самоусъвършенстване.

Участие във фестивала взеха:

АЙКИДО ДОДЖО ФУНА СОФИЯ ;

АКАДЕМИЯ ПО БОЙНИ ИЗКУСТВА СТИЛ ТАЕКОНДО;

БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ РЕАЛНО АЙКИДО;

КАРАТЕ;

ТАЕКОНДО КЛУБ СИТХ13;

АЙКИДО КЛУБ ХАСКОВО

БУДЖУЦУ АКАДЕМИЯ СШИНГИТАЙЧИ;

НАГАРЕ ДОДЖО ( КЕНДЖУЦУ ТАНТОДЖУЦУ);

ЗЕНДОКАН ДОДЖО

КЛУБ СЕЙЕНЧИН КЙОКУШИНКАЙ КАРАТЕ ИФК БЪЛГАРИЯ;

АЙКИДО ДОДЖО “ФУН”- КОСТИНБРОД

Кацу Джин Кен

Кацу Джин Кен

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук