Кметът на Костинброд се срещна с управителя на водеща HR компания

236 преглеждания

Обсъдиха възможности за обучения и квалификации

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов и неговият заместник – Александър Ненов се срещнаха с Георги Първанов – управител на водещата HR компания „Cteam“, партньор в платформата „Bulgaria wants you“ и член на УС на Българска конфедерация по заетостта.

На срещата бяха обсъдени предизвикателствата на пазара на труда, възможностите за привличане на български работници и такива от страни извън ЕС към работодатели в община Костинброд. Обсъдени бяха и възможности за обучения и квалификации, както и за позициониране на общината в платформата „Bulgaria wants you“.

Платформата има за цел да стимулира работодателите към тази крачка. „Bulgaria Wants You“ e връзката между бизнеса и българите в страната и чужбина, предлагайки възможност за работа и качествен живот в България.

Община Костинброд има намерение да организира форум с бизнеса на нейна територия, на която да бъдат обменени контакти и обсъдени бъдещи цели и инвестиции, както от страна на бизнеса, така и от общинска администрация.

Община Костинброд е длъжна да поддържа стандарт, който включва качествено осигуряване на услуги, инфраструктура, безопасност и регулации за развитие на бизнеса. Общината трябва да се грижи за устойчивото развитие и подкрепа на иновациите, които ще привлекат нови инвестиции и работни места в региона. Важно е също така да се поддържа добро партньорство с бизнес общността и да се осигури подходяща информация и консултации за потенциалните инвеститори.  В крайна сметка, поддържането на висок стандарт на обслужване е от съществено значение за успешното развитие на общината и нейната икономика.

1

2

3

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук