Костинброд на 50 – трети ден от празничната програма

156 преглеждания

Третият ден от празничната програма, по случай юбилея на град Костинброд, се състоя на 16-ти септември, 2024 г., именно когато удари и първият учебен звънец, това оформи деня като изцяло посветен на децата на община Костинброд.

Щастливи сме, че метеорологичните условия бяха на наша страна и успяхме да осъществим всички планирани занимания, пишат от Община Костинброд.

За да уважат събитието и подкрепят децата, присъстваха: г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет – Костинброд, г-н Александър Ненов – заместник-кмет на община Костинброд, общински съветници, служители от общинска администрация – Костинброд, родители и гости на града.

На стадион „Белица“, популярната майсторка на вкусотии, от българската кухня – баба Дешка, готви специално за малките жители на града и общината.

На щанда на пътуващия кулинарен фестивал – “Гозбата на България“, специално за 50-годишнината на Костинброд, баба Дешка, заедно с най-малките местни готвачи, приготвиха обичаната от всички – нейна рецепта за баница на тиган.
В рамките на детската кулинарна работилница, майстор-готвачът даде възможност на малките любители-кулинари – да сготвят банички и да участват в надпреварата за най-красиво оформен сандвич.
Помощник на баба Дешка беше Милен Николчев – един от водещите на обичаното кулинарно предаване – “Гозбата на България“.

След времето, прекарано в кулинария и вкусотии, децата се потопиха в свят, изпълнен с любими герои и удивителни изпълнения. Или иначе казано – CARTOON CIRCUS от “Цирк Иванови”.

Тематичен спектакъл, в който професионални циркови артисти влезнаха в ролята на анимационни и филмови герои, за да пренесат зрителите в свят извън реалността. Спиращи дъха акробати, виртуозни балансьори и жонгльори, велофигуристи, комици и актьори в компанията на любимите – Пес Патрул, Кралица Елза и Олаф, Трансформърс, Смърфовете, Марвел и още множество супергерои и любимци на децата. Незабравимо преживяване, което дълго ще блести в очите им.

След края на впечатляващия цирков спектакъл, децата имаха възможността да се снимат с някои от любимите си герои и да се докоснат до фантастичните им образи, като запечатат моментите завинаги.

Скъпи и прекрасни деца, надяваме се да сте се забавлявали и този ден да ви е подарил – незабравими спомени, красиви мигове и много поводи за широки усмивки!
Вие сте слънцето на нашия град и нашата община!
Благодарение на вас, всичко има смисъл!, пишат от Общината.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук