На днешния ден: Отбелязваме Световния ден на околната среда

369 преглеждания

Тазгодишното мото е „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration“

На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. Той е установен през 1974 г. и от ООН и всяка година дава повод да се изостри общественото внимание към проблемите на околната среда и човешката дейност, като фактор за нейното унищожаване. Денят се координира от UNEP, като се е превърнал в най-голямата глобална платформа за популяризиране на действия, свързани с опазването на околната среда.

През 2024 г. той се провежда с посланието, че успешното възстановяване на земята изисква подход, който използва знанията, стремежа и амбицията на  всички поколения. Мотото на празника се застъпва за екологична промяна в световен мащаб, като приканва хората: „Ние можем да бъдем поколението, което най-накрая ще сключи мир със земята. Ние можем да бъдем #GenerationRestoration“.

Мотото на тазгодишното издание е „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration“. Като дейностите са фокусиране върху  възстановяване на качеството на земята и преодоляване на риска от опустиняване, чрез устойчиви и трайни във времето действия. Министерството на околната среда и водите в България е подготвило специална програма и събития, с които да отбележи деня и да привлече вниманието на гражданите към отговорно поведение към околната среда.

Световен ден на околната среда

Златуша

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук