Сладкиш с ябълки

2545 преглеждания

Необходими продукти

  • 4-5 бр. големи ябълки
  • 1 и 1/2 ч. ч. захар
  • 1 и 1/2 ч. ч. брашно
  • 125 гр. масло
  • 4 бр. яйца
  • 10 г бакпулвер
  • канела
  • захар
  • пудра захар
  • орехи (по желание)

Начин на приготвяне:

Ябълките се почистват и нарязват на по-големи парчета. Фурната се включва да загрее на 160-170 градуса. През това време яйцата и захарта се разбиват с миксер, докато утроят обема си. Прибавя се разтопеното и охладено масло, след което сместа отново се разбърква. С помощта на шпатула, на 2-3 пъти се добавят брашното и бакпулвера. Разбърква се внимателно, за да се запази въздушността на сместа.
Сместа се изсипва в намазнена тавичка (26-28 см диаметър), отгоре безразборно се разпръскват парчетата ябълки, няколко начупени на едро ореха (по желание), поръсва се с канела, захар и се пече за около 40-50 минути. След като изстине сладкиша, се поръсва с пудра захар.

Добър апетит!