Стаж в телевизия BULGARIA ON AIR в предаването Медиите ON AIR е една от наградите в „Работилница за репортери“

2697 преглеждания

Какво е да си  журналист и за призванието да се занимаваш с журналистика разказа днес, 13  март, водещата на предаването Медиите ON AIR  по телевизия BULGARIA ON AIR, Доника Ризова пред ученици от 10 и 11 клас в СУ "Летец Христо Топракчиев" гр. Божурище  и от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Сливница.  Като жури в ученическия проект „Работилница за репортери“ вдъхновяващата водеща лично  посети две от училищата, участващи в конкурса, за да се срещне с участниците и техните съученици  и да им разкаже интересни случки от практиката, както и да им даде ценни съвети за развитието им за в бъдеще.

Най-голямата изненада, която участниците в обучителния - конкурс „Работилница за репортери 2017“  получиха днес и която Доника разкри, е че една от наградите за финалистите в конкурса е стаж в телевизия BULGARIA ON AIR в предаването Медиите ON AIR, на което Доника е автор и водещ.

 За втора поредна година  Доника Ризова подкрепя проекта на Еспресо Медия и откликва на поканата да работи пряко с децата, не само като оценява тяхната работа, но и като дава своите препоръки и напътствия за ученическите материали по поставените седмични задачи в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“.  Многопластовият опит на Доника в сферата на медиите,  многото и различни преживявания, които има  като репортер, редактор, водещ , както във вестник, така и в радио и телевизия, подкрепяше с разнообразни, интересни, забавни, поучителни и най- вече истински примери завладяващия й разказ за професията журналист.  За безупречния външен вид, който трябва да има водещия в телевизията, заради основно визуалното възприятие на този комуникационен канал; за разликата между телевизията и радиото, където водещият може да е в ефир дори и с ролки на главата, но за сметка на това с добър глас и речник; както и за художествените похвани и богатия  език в пресата, разказа по увлекателен начин Доника и провокира интереса не само на учениците , но и на директорите и учителите, които с удоволствие присъстваха на организираната от Еспресо Медия срещи.  

Десислава Василева

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс