Професионална гимназия „Велизар Пеев“ откри новата учебна година

1552 преглеждания

15-и септември е празничен ден, поставящ едно ново начало, изпълнено с надежди, мечти и с любов към науката.

Днес Професионална гимназия „Велизар Пеев“ посрещна своите ученици. В 9:00 часа тържеството започна с вдигане на националното знаме. След водосвета водещите на празника, ученици от 9. клас, представиха кратък рецитал и поздравиха всички учители, гости и ученици. Поздравителни адреси с пожелания за здраве и много успехи изпратиха: Милена Дамянова - председател на комисията по образование в Народното събрание; Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители; Народно читалище „Градище 1907“, град Своге и др.

Илия Левков, председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер „Електромобили“, поздрави присъстващите. Тържеството продължи с изпълненията на Габриела Конева и мажоретната група с ръководител Силвия Маринкова.

По традиция всяка година новите ученици в училището приемат ключа, символ на тайнствата на познанието. Вероника Лозанова, отличничката на Випуск 2017, предаде на Биляна Емилова ключа на знанието и пожела на всички ученици да пазят традициите и да умножават успехите на училището.

Директорът Станчо Атанасов, отправи пожелания за успешна учебна година. След биенето на първия звънец към своите класни стаи първи се отправиха учениците от 8. и 9. клас, които бяха посрещнати с питка и мед. Тази година бяха приети ученици, които ще се обучават по новата за страната ни специалност „Електрически превозни средства“.

С много усмивки и добро настроение завърши първият учебен ден в Професионална гимназия „Велизар Пеев“. 

Валерия Петкова - трето място в конкурса "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България"