Арт работилница отваря врати в Букоровския манастир

2031 преглеждания

НПО "Дива земя" открива арт работилница в Букоровския манастир на 16 септември от 17.00 ч. В Букоровският манастир „Св. Георги Победоносец” край село Туден, който е единствения манастир в България с пет църкви, ще стартира поредната инициатива на Сдружение „Дива земя”, съчетаваща в себе си благотворителност с детско творчество и креативност – Арт работилница. В древният и уникален манастир децата ще имат възможност в една уникална среда да направят своите първи стъпки в приложното изкуство, като ще могат да работят с различни техники и материали за моделиране и създаване на произведения на изкуството. Наред с това, те ще могат да се запознаят с християнските ценности, историята на манастира и уникалната красота на местната природа.

Организаторите на Арт работилницата от „Дива земя” споделят, че тяхната цел е чрез заниманията да развият да развият креативното мислене на децата, да формират познавателни способности, естетичски усет и любов към родния край и традициите.

Официалното откриване ще бъде съчетано и с благотворителна изложба на всички ръчно изработени произведения и творения на Арт работилницата.

За желаещите да посетят събитието или да се докоснат изобщо до атмосферата в духовното средище и красивата природа, могат да намерят Букоровския манастир като поемат по пътя от Туден към Разбоище и внимават за табела вляво, която ще ги отклони по добре очертан черен път между нивите. При добро време до манастира може да се достигне безпроблемно с кола или да си направят една кратка и приятна разходка до този културен паметник, намиращите се наблизо водопад „Котлите”, аязмо и други забележителности.

Както EspressoNews вече писа, Сдружение "Дива земя" работи на територията на Годечка община, като дейността му е свързана с развитието на талантите у младите хора, подпомагане на възрастни и в неравностойно положение, опазване и възстановяване на паметниците на културата и традициите в граничната община.

 

Мария Маркова