На днешния ден: Родена е Камелия

409 преглеждания

Поп-фолк дивата има над 35 години успешна музикална кариера

На 10 януари 1971 г. град Чипровци е родена поп-фолк дивата Камелия. Камелия Вескова започва да пее още като ученичка. Печели и няколко местни конкурса за красота. През 1996 г. става солистка на оркестър „Видин“, а през 1997 г. подписва договор с музикална компания „Пайнер“.

Тя е една от най-обичаните, харизматични и разпознаваеми звезди на поп-фолка в България. Феновете и я наричат „Огън момиче“, по името на една от най-известните и песни. Снима се за българското издание на „Плейбой“ и не веднъж я избират за най-сексапилна жена и певица в България.

Освен като певица, Камелия се изявява за кратко и като актриса и има успешни участия като телевизионен водещ, а по-късно и ментор в риалити формата „Гласът на България“. След 15 години съвместна работа с „Пайнер“, през 2014 г. тя се разделя с фирмата и започва да се продуцира сама.

През годините тя издава пет свои студийни албума и две компилации с песни. Има участия и в концерти навсякъде в България, в САЩ и Северна Македония. Работи с много и най-различни музиканти, има дуети с Гъмзата, Сашо Роман, Галин и много други.

Известна е със своя професионализъм, отзивчивост и добра комуникация с публиката. Това я превръща в изпълнителите с най-устойчива и печеливша карира, с над 35 години присъствия в българската поп-фолк сцена и публично пространство. Камелия е омъжена за дългогодишния си партньор Цветелин и имат едно дете.

1

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук