В Петърч ще се проведе празничен концерт за Деня на християнското семейство

805 преглеждания

Всички жители и гости на Петърч са добре дошли!

По случай Деня на християнското семейство, в село Петърч, ще се проведе празничен концерт с участието на Илия Луков, Лина Мачева, Ива Котева, Венци Андонов и Танцов състав „Релакс“.

Събитието ще се състои в НЧ „Нов живот 1919“, от 18.30 часа. Всички жители и гости на Петърч са добре дошли!

к

На 21 ноември Православната църква чества празника Въведение Богородично. Според Светото писание на този ден родителите на тригодишната Мария я завели в Иерусалимския храм и отдали в служение Богу. Първосвещениците и служителите в храма ги посрещнали с пеене на свещени химни. Дева Мария e поставена на първото стъпало пред храмовия вход и за почуда на всички присъстващи, неподдържана от никого, тя се изкачила свободно по 15-те стъпала и се спряла на най-горното.

Първосвещеник Захария въвел пречистата Отроковица в Светая Святих, където влизал веднаж в годината само първосвещеникът. Праведните родители принесли дарове и жертви на Бога и след това, като получили благословение от свещениците, се върнали с роднините си в Назарет.

21 ноември е приет и за Ден на християнското семейство. Най-ранното известие за честването на празника е от края на 1-ви век. В наши дни семейното ходене на църква символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род. Представени на бога, децата ще растат благочестиво в послушание към родителите си и чистота на нравите.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук