Във Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания отслужиха литургия за Международния ден на деца с онкологични заболявания

506 преглеждания

На 15 февруари, Международния ден на деца с онкологични заболявания, в двора на Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания беше отслужена литургия.

Преди няколко години на 15 февруари Отец Ангел, духовен надзорник към Софийска Митрополия, донесе мощите на „Св. Стилиян Детепазител“ в единствения в България Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет, община Костинброд.

Дарената частица от Св. Стилиян Детепазител на възстановителния център е положена в едноименния параклис, намиращ се в двора на онкоцентъра.

Молебенът за здраве беше отслужен от отец Желязко Симонов, отец Николай и отец Георги.

На Международния ден на деца с онкологични заболявания присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговият заместник – Александър Ненов, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, управителите на възстановителния център – Пламен Белчев и Маргарита Борисова, служители от общинска администрация-Костинброд, и служители на възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук