Депутатите Ана Александрова и Марин Маринов посетиха село Петърч

949 преглеждания

По покана на кмета на Петърч – Борислав Борисов, народните представители Анна Александрова, зам.-председател на правната комисия и Марин Маринов, член на правна комисия бяха на работно посещение в селото. Борислав Борисов и общинският съветник от Обс-Костинброд – Марин Младенов, запознаха народните представители с някои от нерешимите през последните години проблеми, с които се сблъсква местната власт.

Кметът на Петърч и общинският съветник, заедно с народните представители направиха и обход на селото, за да може депутатите да се запознаят със състоянието на моста над пътя Калотина-София, който е почти разрушен. Той е единствената връзка на селата Петърч и Храбърско с Е80 и състоянието му е опасно, за което кметът е сигнализирал многократно АПИ и други отговорни институции. По моста, освен колите на местните жители се движат и тирове, което прави ситуацията още по-проблемна.

Малко по-добро, но също изискващо ремонт е състоянието и на моста на река Сливнишка. Той следва да бъде разширен и да се изградят съоръжения, които да предпазват селото от наводнения при проливни дъждове и висока вода на реката. Ремонта на моста е бил договорен с МРРБ по време на последния кабинет с министър председател Бойко Борисов, но в последствие дейностите не са били извършени и риска от наводнения остава.

Депутатите бяха запознати и с един от най-значимите проекти за община Костинброд – за обществения транспорт. Те посетиха базата на дружеството „Общински превози Костинброд“, където общинският съветник и председател на транспортната комисия в Общината Мариан Младенов ги запозна подробно с проекта. Обиколката продължи с инспектиране на ремонта на многофункционалното игрище в селото, което е център на спортната дейност на местните жители и гости.

Депутатите, Анна Александрова и Марин Маринов увериха представителите на местната власт, че ще поставят отново въпроса за компрометираните мостови съоръжения пред компетентните институции и ще помогнат за намиране на решение на наболелите проблеми с инфаструктурата на селото. В хода на обиколката те разговаряха и с местни жители, като посещението им се превърна и в своеобразна приемна в съботния ден.

От Кметство Петърч и Община Костинброд заявиха своята ангажираност и амбиция да не оставят представителите на централната власт да подминават такива важни въпроси и да продължат да бъдат инициативни и постоянни в отстояването на интересите на селото и общината до намирането на успешно решение на поставените въпроси.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук