Кои са отличените в Годишните награди на b2b Media 2023

3911 преглеждания

Голямата награда за иновативно развитие спечели Dentsu България

В деветото издание на конкурса се включиха десетки компании, които показаха забележителни постижения и резултати. Голямата награда за иновативно развитие на бизнес организация бе присъдена на Dentsu България.

В Годишните награди на b2b Media 2023 компании, проекти и личности се конкурираха в над 30 различни категории със своите иновативни кампании, проекти и каузи. Динамичните времена за бизнеса сякаш мотивираха още повече професионалистите в отделните сектори да покажат изобретателност и да вземат смели решения за бъдещето.

Бяха показани редица успешни проекти в отговор на различните кризи, с които бизнесът и обществото се срещнаха през последните години. Утвърденото жури от професионалисти в различни сфери даде своите оценки за подадените кандидатури.

В категория Бизнес сделка на годината призът взе ОББ за придобиването на бившата Райфайзенбанк България, а отличието за Финтех компания на годината бе връчено на Iuvo.

За CEO на годината бяха наградени двама души:

Екатерина Темелкова, CEO на SoftUni

Иван Чернев, главен изпълнителен директор и председател на УС на Kaufland България

В изключително конкурентната категория Иновативна компания на годината първото място беше присъдено на tbi bank.

За Бизнес лидер на годината бе удостоена Инвестбанк АД, която показа огромен напредък в иновациите и устойчивите си политики. Финансовата институция грабна и приза в категория Динамично развитие за модернизирането и надграждането на дигиталните си продукти и услуги.

Най-добрата образователна идея се оказа проектът на Девин ЕАД  „Влез в зеления кръг“ по програма „Екоучилища“. Schneider Electric България е големият победител в категорията Инвестиция за устойчиво развитие за внедряването на първата в България иновативна система за геотермална енергия в индустриално предприятие.

ЗД Евроинс АД зае както първо, така и трето място в категория Благотворителна инициатива на годината. Едното отличие е за дарение в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, а другото за каузата: Деца, настанени в домове – почивка на море. Второто място в категорията за благотворителност зае Айгер Инженеринг, но компанията взе приза за Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса.

Отличие за най-добра кампания за community branding получи Пощенска банка за своя проект Дигиталното лице на Пощенска банка, а също и наградата за Иновативна кампания в социалните медии.

Журито присъди на Acronis първото място за Успешно развитие на международни пазари, а Девня Цимент АД е компанията с най-добра Зелена трансформация. Нейният проект ANRAV е първият подобен в Източна Европа за улавяне и съхранение на въглеродни емисии.

На върха в Категория Креативно (офис) пространство се изкачи Schwarz IT България с иновтивното място "Planet Schwarz Tech Theater", а призът за Мобилна иновация грабна Share A Scoot (Шеър А Скут). Сред най-отличаваните компании се оказаха Кауфланд и ОББ с множество призове в различни категории.

Журито се впечатли от ESG проекта на ОББ: Агро калкулатор на въглеродните емисии, а също от Кампанията с кауза на Kaufland България  Kaufland на Антарктида.

На първо място в Технологична иновация на годината се озова Орбико България ЕООД със своята eB2B платформа.

Фондация Център за енергийна ефективност ЕнЕфект със своята "Първа Нулевоенергийна каравана в България” получи наградата за Иновативен проект / Иновативен дизайн.

А най-иновативен продукт са оказа Model Bank на EPAM Systems Bulgaria. Наградата за Успешно предприемачество отиде при ИнтерИмидж за тяхната 15-та годишнина, докато  Събитие на годината  стана Фестивал на светлините LUNAR на MP-STUDIO.

Образователната институция SoftUni също беше отличена в няколко категории, сред тях и тази за Успешно развитие на бизнес организация.

На първата позиция в една от новите категории - Равнопоставеност и грижа за служителите – се изкачи УниКредит Булбанк, които си тръгнаха с монжество награди.

За първи път беше връчен и приз за STEM иновация. Негов носител е Center Stars  language recruitment: за  проекта Personal Enhancement through Controlled Stress.

Пълният списък на всички компании, организации и личности, получили призове на бизнес наградите на b2b Media, вижте ТУК.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук