На спектакъл-церемония ще стане известно името на победителя в „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“

3855 преглеждания

Входът за събитието е свободен

На 26-ти октомври от 19.00 часа, ще бъде даден старта на церемонията по награждаване на най-добрите сред участниците в ученическия конкурс-обучение „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“.

Специалното събитие-спектакъл ще се проведе в салона на Общинския дом на културата „Искър“, край езерото в жилищен комплекс „Дружба“ 1, на адрес: София, бул. „Кръстю Пастухов“ 23.

„Под виртуозния акомпанимент на пиано от Симеон Стайков, зрителите на спектакъла ще могат да се потопят в емоциите и творческите търсения на учениците, участници в конкурса. Те ще съпреживеят София, такава, каквато са я предали техните пера и са я видели техните очи.“. Това споделя Десислава Василева, председател на УС на Фондация „Добрият пример“, организатор на проявата.

Събитието, предвижда да бъдат подбрани текстове от произведенията на младите таланти от конкурса и да бъдат превърнати в една свързана смислово и емоционално интерпретация на София, такава каквато е. Самите автори, ще бъдат герои в спектакъла като ще четат откъсите от своите есета, пътеписи и портрети, създадени специално за „Работилница за репортери – Разкажи за София“.

В спектакъла, освен маестро Симеон Стойков ще вземе участие и фолклорен танцов ансамбъл „Горна Баня“. Събитието е със свободен достъп и може да бъде посетено безплатно от всички, които желаят да се срещнат с талантливите ученици от софийските училища, които приеха предизвикателството и се включиха със свои произведения в Конкурса.

Организатор на конкурса „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“ е фондация „Добрият пример“, носител на правата и организатор на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“ и издател на книгата-сборник с най-добрите произведения на участниците в Работилница за репортери: „Разкажи за твоята България“

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община.

Медийни партньори на конкурса са: bTV Media Grоup, БНТ, Bulgaria ON AIR, Euronews Bulgaria, БНР, Дарик радио, FM+, Teen Station, EspressoNews, b2b Media, BulFoto

Партньори на конкурса са: Idea Advertising & PR, Катедра „Медии и обществени комуникации“ - УНСС, CHOCOLATIAMO & GELATIAMO, Samsonite, Office1, Rollplast

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук