Нова детска площадка беше открита за децата от кв. Клисура във Владо Тричков

2068 преглеждания

Така Община Своге облагороди място на нерегламентирано сметище и задоволи нуждите на местните

Нова детска площадка беше открита в село Владо Тричков. Инициативата за изграждането й продължава политиката на Община Своге във всяко село и квартал да има детска и спортна площадка.

Съоръжението е изградено на мястото на дере и нерегламентирано сметище в кв. Клисура на селото. В деня на откриването – 6 октомври, площадката бе пълна с деца и техните родители, които не можеха да се нарадват на зеления килим от свежа трева, люлките и шарената пързалка. Само в този квартал – втори по големина в селото, растат над 40 деца, а пространството за игра е първото и единствено до момента. В близост е построена и красива беседка с асфалтиран подход към нея.

След отслужения от отец Росен Андонов водосвет, заместник-кметовете на община Своге инж. Валентин Михайлов и Георги Петков, както и кметът на с. Владо Тричков Иван Николов прерязаха лентата на новата придобивка.

В своето поздравление инж. Михайлов съобщи, че площадката е направена  със средства от общинския бюджет. „Първо трябваше да се изчисти, да се направи отводняване и да се подравни мястото, после да се асфалтира. Силно се надявам хората да я пазят и поддържат. В този квартал  виждам много млади хора и ние сме длъжни да отговорим на техните желания и потребности.“, допълни още заместник-кметът.

„Тази година основна задача на Общината бе да направим максимален брой  спортни и детски площадки и такива вече има в големите села. Това е политиката на Община Своге – във всяко населено място, във всеки квартал  да има детска и спортна площадка.“, завърши инж. Михайлов.

Кметът  Иван Николов  в приветствието си каза, че тази придобивка  е дългогодишна мечта на жителите на селото. Той пожела на площадката непрекъснато да се чува детски смях.

Желанието на местните жители да има място, където децата им да играят, пролича и от думите на Венцислав, който, макар и трудно подвижен, заедно със своя внук поддържа монтираните съоръжения и полива тревата. Искрено  радвайки се на развълнуваните деца, той обеща да продължи да се грижи за площадката.

Всички присъстващи бяха поздравени с прекрасни хора от танцовия състав „От малки до големи” към читалището във Владо Тричков.

Цвета Порязова
Източник: Община Своге