Новоизградени тротоари, пешеходни пътеки и реновирано футболни игрище в Петърч

510 преглеждания

В момента се изработва работен проект за канализация и за пречиствателна станция

В село Петърч не спира да се подобрява инфраструктурата. През последните месеци бяха изградени над 300 метра тротоари, 139 метра подпорна стена и озеленяване по ул. „Еделвайс“. Тротоар беше изграден и по улица „Бужлуджа“ пред ОУ „Отец Паисий“, хоризонтална и вертикална маркировка знаци, и пешеходни пътеки за удобство и безопасност за учениците.

Също така, с грижата за спортните интереси на жителите от селото и здравословното развитие, Община Костинброд инвестира средства за ремонт на футболното игрище на ул. „Първи май“. Ремонтирана бе оградната мрежа и поставена нова изкуствена настилка.

Това инспектираха на 18 август кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговите заместници – инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова и кметът на село Петърч – Борислав Борисов.

Ръководството на Община Костинброд се пребори за нова ЖП гара на гара Петърч, където ще спира скоростния влак /външното метро/ от София за Драгоман и обратно.

На следващ етап, автобусите от „Общински превози Костинброд“ ще спират като крайна и начална спирка и на гара Петърч, за да се направи връзка на пътуващите от с. Петърч и съседните села със скоростния влак.

Община Костинброд е съгласувала и проекта на скоростния път /участъкът от магистрала Европа/, за който се бори четири години и постигна положителна за село Петърч промяна – всички пътни връзки – слизане и качване към и от скоростния път.

В момента се изработва работен проект за канализация на село Петърч и за пречиствателна станция. До момента нямаше и все още няма варианти за държавно или европейско финансиране, като Общината се надява с изготвения проект да кандидатства по бъдещи европейски или държавни програми в тази област.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук