Пенсионерски клуб „Жар“, село Голяновци отпразнува своя първи рожден ден

508 преглеждания

Празничното събитие беше отбелязано с приятна почерпка, приготвена от самите членове

Пенсионерски клуб „Жар“, село Голяновци отпразнува своя първи рожден ден. На Голяма Богородица преди една година беше осветена сградата, предназначена за пенсионерски клуб в селото. От 15 август 2022 г. до 15 август 2023 г. пенсионерите от село Голяновци не спират да се събират, да творят, пеят и танцуват в сградата в центъра на селото. Пенсионерският клуб се увеличава и все повече пенсионери се записват да членуват в него.

Председателят на клуб „Жар” – Стефанка Владимирова, благодари на Община Костинброд и нейното ръководство, за постоянното облагородяване и поддържане на клуба вече една година. Пенсионерите заявиха, че имат всичко нужно, за да се събират всеки ден в приятна обстановка.

Да уважат събитието на пенсионерите бяха инж. Габриела Трайкова – зам.-кмет на община Костинброд, Симеон Спасов – кмет на село Голяновци и Бистра Боянова – PR на община Костинброд.

Инж. Трайкова заяви пред пенсионерите, че от средата на септември месец ще могат да пътуват до град Костинброд с автобусите на дружество „Общински превози Костинброд“ ЕООД. Предстои пускането на вътрешна линия минаваща през село Голяновци, Първи район на гр. Костинброд, Поликлиниката, Общинска администрация Костинброд, Белица и Индустриална зона.

Освен чисто нова сграда на пенсионерския клуб и водопровод на цялото село, със средства от междуведомствената комисия, се укрепи моста /посока село Драговищица/ и се удължи дерето, което минава през селото. Ремонтира се покрива на сградата, в която се помещават читалището и кметството, а към момента се прави и проект за асфалтиране на улиците в цялото село!

Празничното събитие беше отбелязано и с приятна почерпка, приготвена от самите и членове.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук