По случай Деня на християнското семейство в село Петърч се проведе празничен концерт

1195 преглеждания

В концерта участваха Илия Луков, Лина Мачева, Ива Котева, Венци Андонов и танцов състав „Релакс

По случай Деня на християнското семейство в село Петърч се проведе концерт, посветен на празника. В концерта участваха Илия Луков, Лина Мачева, Ива Котева, Венци Андонов и Танцов състав „Релакс“. Празничното събитие се проведе в НЧ „Нов живот 1919”, село Петърч, с което стартира нова традиция в община Костинброд, честване на втория празник през Църковната нова година – Въведение Богородично.

к

к

Отец Желязко Симонов поздрави всички присъстващи: „В този ден поздравявам всички семейства. Семейството е малката църква, най-малката обществена единица. Пожелавам на всички да бъдат сплотени и даващи начало на доброто, на мъдростта, на любовта  и на всяка християнска добродетел. Бъдете живи и здрави“.

ж

Кметът на Петърч Борислав Борисов също поздрави публиката: „Скъпи приятели, за пореден мандат съм избран за кмет на село Петърч. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Каузата ми е тези млади хора на сцената да останат да живеят в България,  в село Петърч и да милеят за родното си място. За това ще се боря!“. Кметът на Петърч подари на всички деца книжка „Български герои“ с автор Милка Игнатова и покани на сцената кмета на община Костинброд.

б

Трайко Младенов заяви: „Семейството е онази градивна частица, която учи децата на основните християнски добродетели! В община Костинброд винаги са се празнували всички православни празници и ще продължава да бъде така! Когато с г-н Борисов утвърждавахме фолклорните фестивали на територията на общината закупихме и нови носии за всички танцови състави, за всички деца. Днес стартира още една традиция, а именно отбелязването на празника на християнското семейство. Бъдете здрави, щастливи и се чувствайте уютно във вашите семейства, защото те са най-ценното, което имаме!“.

т

Празникът продължи с концерт с български народни песни изпети от Илия Луков, Лина Мачева и Ива Котева, с гайдар Венци Андонов и невероятни хореографии от танцов състав „Релакс“.

В залата присъстваха и зам.-кметовете на община Костинброд – инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, кметът на село Драговищица – Евгений Кирилов, кметът на село Опицвет – Гергана Величкова, общинските съветници: Мариела Средкова, Мариян Младенов от село Петърч, Василена Ивкова, Ябленка Трайкова, Анелия Велева и Димитър Григоров. В залата бяха Пламен Белчев от сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, Евелина Арсова – директор на ДГ „Виолина“ и жители на село Петърч.

к

к

к

к

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук