Проведе се традиционния събор в село Безден

1157 преглеждания

Богата празнична програма зарадва всички присъстващи

С песни, танци и добро настроение премина тазгодишният събор на костинбродското село Безден. Събитието бе организирано от НЧ „Илинден 2012“, съвместно с Кметство Безден. В празничната програма участие взеха ТС „Зорница“ при НЧ „Иван Вазов 1947“, гр. Костинброд и ТС „Феникс“, гр. Костинброд, Духов оркестър Етро Брас Бенд, гр. Етрополе и фолк певицата Тиана.

По случай празника, жителите и гостите на Безден бяха поздравени от кметът на община Костинброд –  Трайко Младенов, Цветан Борисов – кметски наместник на село Безден и Цветелина Огнянова – председател на НЧ „Илинден 2012”.

Трайко Младенов, сподели пред всички жители и гости на село Безден, че е изготвен проект за водопровод на селото и са отделени средства за ремонт на площада пред НЧ „Илинден 2012“ и подмяна на плочките пред Кметство Безден.

 „Поздравявам най-младото читалище в общината НЧ „Илинден 2012“ за добрата организация и поддържането на традициите в селото.  Да си пожелаем да продължим да работим все така усърдно заедно с читалището и кметство Безден, от сърце и душа за нашите съграждани и в бъдещ план село Безден да продължава да се превръща във все по-притегателно  място за живеене, туризъм и спорт. Честит празник!“, каза още Младенов.

Сред официалните гости на събитието бяха и д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, общинските съветници Даниела Станкова и  Кристина Александрова, кметът на село Голяновци – Симеон Спасов и Гергана Величкова – кметски наместник на село Опицвет.

Село Безден е живописно и развиващо се село. За последните три години община Костинброд изгради чисто ново многофункционално игрище в селото, ремонтира сградата на кметството, изгради нова детска площадка, изцяло рехабилитира пътя от с. Богьовци водещ към с. Безден, реновира камбанарията на храма „Св. Илия“, „Безденските карстови извори” бяха обявени от Министерство на околната среда и водите за природна забележителност.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук