С богата програма Своге отбеляза своя празник

1236 преглеждания

Градът празнува своята 57 годишнина

 

С богата програма Своге отбеляза своя празник. Традиционно свогенци отбелязват празника на града на Петровден, превърнал се в традиция и празненство. Приветствие по случай празника, от името на кмета на община Своге Емил Иванов,  направи зам. кмета  - инж. Валентин Михайлов.

Официални гости бяха Петър Новиседлак, кмет на побратимения на Своге град Ступава, Република Словакия и представители на общинското ръководство.

По случай празника на града в деловодството на община Своге пристигнаха поздравителни адреси от:

Президента на Република България, Румен Радев, Министър - председателя на Република България,  Стефан Янев, Даниел Панов - председател на УС и Силвия Георгиева - изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България, Управителния съвет на Асоциация на българските градове и региони, инж. Емануил Манолов - кмет на община Павликени и Янка Такева - Председател на Синдикат на българските учители.

Младата спортна надежда, вице-европейския шампион и сребърен медалист Деян Павлин по олимпийско таекуондо от местният отбор „Кондор 2000“, беше награден с плакет на община Своге и спортен екип от Нина Копринджийска.

Кулминация на празненството, организирано от община Своге, бе празничният концерт, който  посрещна жители и гости  на Централният площад. Концертът бе открит от певицата Вили Рай.

Магията на българската фолклорна песен, красотата и таланта и, спечели сърцата на публиката.  Рок бандата „АРТ РОК БЕНД“ със замах покачиха градуса на настроението на празничната сцена.

Неповторимите Емилия и Фики Стораро, бяха специални гости на празника.

Емоционалната вечер завърши с красива заря и Своге добави още една година към своята 57 годишна история.

Източник: Община Своге, Снимки: Ален Порязов

Редовно заседание и тържествена сесия на ОбС-Своге


EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук