Собствеността на спортният терен в Петърч е прехвърлена на Община Костинброд

406 преглеждания

Игрището е със свободен достъп като на него тренира мъжкият отбор ФК „Петърч“

Благодарение на добрата работа между Общинска администрация – Костинброд и Областна администрация на Софийска област е изчистена собствеността на спортния терен в село Петърч.

На основание чл. 54 от Закона за държавната собственост, във връзка с Решение номер 526 на Общински съвет – Костинброд от 27.10.2021 г. и с Решение на Министерски съвет, на Община Костинброд се прехвърля безвъзмездно правото на собственост на стадиона, намиращ се в село Петърч. Игрището е със свободен достъп като на него тренира мъжкият отбор ФК „Петърч“.

Футболният клуб се развива прогресивно през последните годините като през 2020 г. стана шампион за сезон, в Областта. Тогава лично купата за областен първенец връчи Петьо Дончев – председател на областния съвет на БФС.

Кметът на село Петърч –  Борислав Борисов, благодари на ръководството на Община Костинброд и Областната администрация и заяви, че стадионът ще бъде облагороден през идната година.

В момента се реновира оградата, като старата е заменена с нова и са поставени пилони за ограждение, зад футболните врати. Ръководството на Община Костинброд има за цел да реновира съблекалните на стадиона и облагороди инфраструктурата около стадиона.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук