Стартира ученическият конкурс „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“

7815 преглеждания

В конкурса могат да се включат всички ученици от 8. до 12. клас в столичните училища

На 17 септември официално стартира ученическият конкурс-обучение „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“. Проектът се организира от Фондация „Добрият пример“ с финансовата подкрепа на Столична община.

Датата за старта на конкурса не случайно е Деня на София, тъй като в рамките на два месеца, учениците от средните училища в града ще бъдат предизвикани да разкрият своя талант и да покажат любовта и познанията си за Столицата.

Те ще развият уменията си за творческо писане под вещото ръководство на професионални ментори, доказани имена в журналистическата професия и академичните среди. В рамките на програмата на обучението е предвидено участниците да решат три творчески задачи:

- Да подготвят есе по темата на конкурса;

- Да напишат пътепис за интересно място, преживяване, събитие, свързано с града; 

- Да подготвят портрет на личност, свързана със София, чиято история може да служи за пример и гордост.

В „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“, могат да се включат всички ученици от 8. до 12. клас в столичните училища. След като предадат своите есета, най-добрите 30 ще бъдат избрани от журито на конкурса и ще продължат със следващите две конкурсни задачи. Те ще бъдат разпределени в отбори на ментори, които ще им  дават наставления и обратна връзка.

Най-добрите произведения на участниците ще бъдат публикувани на сайта на проекта и в партньорски медии. Учениците ще се състезават за званието „Посланик на София“ и голямата награда на конкурса. Тези от финалистите, които желаят да се обучават в комуникационните специалности в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, ще получат и прием без изпит в катедрата.

Имената на победителя и призьорите ще станат известни на специална церемония, която ще се проведе на 26 октомври.

Организатор на конкурса „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“ е фондация „Добрият пример“, носител на правата и организатор на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“ и издател на книгата-сборник с най-добрите произведения на участниците в Работилница за репортери:  „Разкажи за твоята България“

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община

Медийни партньори на конкурса са: bTV Media Grоup, БНТ, Bulgaria ON AIR, Euronews Bulgaria, БНР, Дарик радио, FM+, Teen Station, EspressoNews, b2b Media, BulFoto

Партньори на конкурса са: Idea Advertising & PR, Катедра „Медии и обществени комуникации“ - УНСС

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук