ФК „Петърч“ е новият шампион на ОГ София Запад

296 преглеждания

Отборът е с втора купа за три години

ФК „Петърч“ е безапелационният шампион на ОГ София 22/23 Западна подгрупа. Възпитаниците на старши треньора Марио Еленков триумфираха напълно заслужено в Първата фаза на шампионата. Тимът завърши с преднина от две точки пред втория „Ком“ 98 (Годеч) и непосредствено преди домакинската среща с „Ракитин“ (Трудовец) бе награден от представител на БФС.

Трофеят е втори за момчета само в рамките на три години. Да ги поздравят и подкрепят на с мача с „Ракитин“ бяха и Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Борислав Борисов – кмет на село Петърч, Атанас Тенев – председател на общински съвет Костинброд и Мариан Младенов – общински съветник и жител на село Петърч.

Публиката, след които се виждаха и ветерани футболисти – имена в българския футбол аплодираха отборът на Петърч при връчването на купата, която е втора за последните три години.

Успехът в последните години на ФК Петърч в ОГ София Запад и на ОФК Костинброд  в Югозападна Трета лига се дължат на неуморната работа на кмета на с. Петърч – Борислав Борисов и на кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, на Общинското ръководство както и на огромната и безапелационна подкрепа на общински съвет – Костинброд.

ФК „Петърч“ победи като домакин отборът на „Ракитин“ (Трудовец ) с убедителния  резултат 3:1. Заслужени поводи за радост в  Петърч, ден преди 1-ви май, когато е съборът в населеното място.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук