Предлагаме Ви една много вкусна и интересна рецепта с моркови! Ако харесвате сурови, здравословни, нетрадиционни десерти, със сигурност ще оцените тази рецепта!
Необходими продукти за блата:
250 гр моркови
300 гр накиснати орехи
250 гр фурми
80 гр кокосови стърготини
1 чл канела
½ чл индийско орехче
Необходими продукти за крема:
250 гр накиснато кашу
6 фурми
150 мл вода или ядково мляко
2 сл разтопено кокосово масло
2 сл лимонов сок
Ванилия
Начин на приготвяне:
Блата - в кухненски робот сложете морковите и ги надробете леко, да не стават на каша. Към тях добавете всички останали съставки и ги блендирай до получаване на груба смес, която леко залепва като я притискате между пръстите си. Във форма за торта или правоъгълна стъклена купа разстелите хартия за печене. Отгоре изсипете сместа и я притиснете хубаво с пръсти до получаване на равномерен блат.
Кремът - поставете всички съставки в блендер и блендирайте до получаване на гладък крем. Ако е необходимо добавете още ядково мляко или вода. Може и с пасатор.Полученият крем разстелете равномерно върху блата.
Може да оставите тортата в хладилника за през нощта, за да стегне или да я сложите в камерата за 1-2 часа. Поръсете с орехи, стафиди, настъргани моркови, чиа семена или нещо друго по ваш вкус!
EspressoNews