Необходими съставки:
- соя - 400 г
- лук - 1 бр.
- чесън - 3 скилидки пожелание
- печурки - 5 - 6 бр
- доматено пюре - 3 с.л.
- магданоз - 1/2 връзка
- маслини - 150 г черни без костилки
- кокосово масло - 50 г
- сол - на вкус
- черен пипер - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Накисваме соята във вода и оставяме да престои 12-24 часа. След това я измиваме и добавяме нова вода, слагаме на котлона и оставяме да кипне. Изхвърляме заврялата вода и доливаме студена. Варим на бавен огън за 2-4 часа до готовност. Пасираме сместа. Запържваме лука и една скилидка чесън в намазнен тиган, добавяме нарязаните гъби и слагаме капак, за да омекнат по-бързо. Готовите продукти добавяме към соята, като прибавяме и солта, черен пипер, доматено пюре, половин връзка магданоз, маслини и маслото. Пасираме до гладкост.
Снимка: freepik.com/timolina
Домашен хляб с хрупкава коричка |
Две вкусни и лесни рецепти за приготвяне на паста |
Домашен лимонов сладолед |
Шоколадов кекс |
Торта с бял шоколад |
Какаови мъфини с банани |
Снимка: freepik.com/timolina