Необходими продукти
- 4-5 бр. големи ябълки
- 1 и 1/2 ч. ч. захар
- 1 и 1/2 ч. ч. брашно
- 125 гр. масло
- 4 бр. яйца
- 10 г бакпулвер
- канела
- захар
- пудра захар
- орехи (по желание)
Начин на приготвяне:
Ябълките се почистват и нарязват на по-големи парчета. Фурната се включва да загрее на 160-170 градуса. През това време яйцата и захарта се разбиват с миксер, докато утроят обема си. Прибавя се разтопеното и охладено масло, след което сместа отново се разбърква. С помощта на шпатула, на 2-3 пъти се добавят брашното и бакпулвера. Разбърква се внимателно, за да се запази въздушността на сместа.
Сместа се изсипва в намазнена тавичка (26-28 см диаметър), отгоре безразборно се разпръскват парчетата ябълки, няколко начупени на едро ореха (по желание), поръсва се с канела, захар и се пече за около 40-50 минути. След като изстине сладкиша, се поръсва с пудра захар.
Добър апетит!