Доброволците от община Драгоман, участващи в гасенето на пожари, получиха нова екипировка и оборудване

91 преглеждания

Доброволците от община Драгоман, участващи в гасенето на пожари, получиха нова екипировка и оборудване на стойност 6 хил. лв.

„От свое име и от името на цялата общинска администрация, изразявам своята благодарност и признателност към целия състав на "Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации - Драгоман" за своевременните им и адекватни действия в потушаването на възникналите пожари през изминалите летни месеци.

За огромно съжаление, пожарите и бедствията на територията на община Драгоман стават все по-чести, с което сме изправени пред сериозни предизвикателства. Мисията на доброволеца е благородна – той помага на хората в беда, спасява човешки живот. Изпълнението на тази мисия създава удовлетвореност и чувство на изпълнен морален и обществен дълг.

Уверявам ви, че както досега, така и занапред, сред приоритетите на Община Драгоман ще бъде доброто оборудване и обезпечаване с всичко необходимо за нуждите на доброволците в борбата им с бедствията и пожарите“.

С тези думи, кметът на община Драгоман – Андрей Иванов, се обърна към членовете на Доброволното формирование Драгоман, след като им връчи новата екипировка и оборудване, предназначени за гасене на пожари. Те са на стойност 6 хил. лв., като средствата за закупуването им са отпуснати от общинския бюджет. Екипировката включва огнеупорен костюм, обувки, каски, фенери, радиостанции. Закупени са и моторни машини предназначени за гасене на горски пожари.

С част от средствата е отремонтиран и камионът използван за гасене на пожари, като заслуги за ремонта му имат кметът на с. Габер – Тодор Тодоров, кметският наместник на с. Василовци – Емил Петков, както и доброволци от формированието и общински служители.

Кметът на община Драгоман поздрави новите членове на Доброволното формирование – Станислав Мадов и Ивайло Петров, както и общинския служител и дългогодишен доброволец - Десислава Димитрова, която преди броени дни успешно премина обучението за работа със системата BG-ALERT – Национална система за предупреждение на населението при бедствия и кризисни ситуации.

доброволци1

доброволци2

доброволци3

доброволци4

доброволци8

доброволци12

доброволци20

доброволци26

Източник и снимки: Община Драгоман

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук